ریپورتر

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان

آتش به اختیار تمیز و شعرخوانی حاشیه ای

سه شنبه, ۶ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۵۴ ب.ظ

دیروز  رهبری انقلاب بعد از برخی بداخلاقی ها در روز قدس، آتش به اختیار را شرح و توضیح بیشتری دادند.  تعبیر آتش به اختیار تمیز برای امروزست. اما تمیز یعنی چی؟ یعنی قانونی؟ شاید. اما میتواند اشاره به یک اصل مهمتری باشد.
رهبری در دیدار با دانشجوها، آتش به اختیار را همراه با وظیفه تولید و تثبیت گفتمان انقلاب به عنوان گفتمان غالب مطرح کردند. 
اما رابطه گفتمان سازی با آتش به اختیار تمیز چیست؟ 

گفتمان سازی یک ویژگی کلیدی دارد و آن اینکه گفتمان در نسبت مردم ایجاد می شود. برای گفتمان ساختن مردم باید به صحنه بیایند تا گفتمان غالب شکل بگیرد.

بلوغ جریان انقلابی اینست که حرف شان را بتوانند برای مردم تبیین و آنها را همراه کنند. مردم توجیه و همراه شوند گفتمان شکل می گیرد.  رهبری پیشتر گفته بودند اگر بتوانید مطالبه خودتان را مطالبه مردم کنید مسوولین نیز مجبور به همراهی می شوند.

بنابراین اصل کلیدی در آتش به اختیار تمیز اینست که مخاطب را از روی دولت و اصحاب قدرت به سمت مردم تغییر دهیم و چنان هنرمندانه و عالمانه عمل کنیم که مردم را همراه کنیم؛ چه آنکه یک مطالبه گر بشود دو مطالبه گر و سه تا و بیشتر. 
در یک جمله؛ بجای مطالبه پیاپی از دولت باید مردم را مطالبه کننده دولت قرار داد. این یعنی گفتمان سازی و تولید قدرت.

سبک هدایت گری رهبری را دقت کردیم؟ او هم درباره برجام حرف می زند. درباره کاخ نشینی و کوخ نشینی نیز. درباره ۲۰۳۰ و غیره هم. اما از خود آقای ظریف مستند میاورد تا از برجام به عنوان یک تجربه تاریخی بهره ببرد. 
خیلی فرق می کند برجام را به عنوان یک تجربه برای هدایت و رشد جامعه بکار ببریم یا به عنوان یک بهانه سیاسی در چشم رقیب کنیم.
اولی جامعه را رو به بالا حرکت می دهد و دومی تنها به عصبانی کردن مخالف منجر می شود.
تبدیل حامی دولت به منتقد و مطالبه گر او، تبیین می خواهد نه طعنه و نیش کنایه شعرگونه.

پ.ن؛ با این تحلیل شعر جناب مطیعی، برادر انقلابی و متدین مان در بهترین حالت یک شعر تهییجی درون جبهه ایست و نه تنها به مخالفان دولت اضافه نمی کند بلکه آنها را بیشتر عصبانی می کند.

برای اصلاح رویه های غلط دولت باید مردم را مطالبه گر کنیم نه اینکه مخالفان را مستمر تهییج کنیم. از اینجهت شعر جناب مطیعی عزیز عالی بود؛ ولی برای محافل خصوصی نه یک مراسم‌ملی.

  • درویش

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی