ریپورتر

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان

۲۰ دی ماه امسال بود که یک سیل سهمگین شهر جاسک و مناطق اطراف آن را دربرگرفت. با گذشت پنج روز از این حادثه وسعت خرابی‌های سیل بیشتر نمایان شده است.

این خرابی‌ها شامل نابودی زیرساخت‌های شهری و روستایی و همچنین بی‌خانمان شدن حدود ۲۵۰ هزار نفر در مرکز و جنوب استان، تنها بخشی از گرفتاری‌های ناشی از سیل در استانی است که خود با محرومیت دست و پنجه نرم می‌کند.ارتش جمهوری اسلامی هم مانند گذشته و حضور در بلایای طبیعی و کمک به رفع مشکلات مردم در این روزها هم با تمامی قوای خود برای رفع مشکلات مردم سیل زده در استان سیستان و بلوچستان حضور پیداکرده است. سعی داریم تا در این گزارش به فعالیت های ارتش طی چند روز گذشته در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان بپردازیم.

دستور فرمانده کل ارتش به تمامی نیروهای ارتش

امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در پی وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان به فرماندهان نیروهای زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی دستور داد، تمامی واحدهای مستقر در منطقه، تمامی امکانات هوایی و نیروی انسانی منطقه جنوب شرق را در خدمت مردم عزیز سیل زده با هماهنگی ستاد بحران منطقه به کار گیرند. 

نیروی دریایی ارتش

نخستین نیرویی که برای کمک به هموطنانمان در مناطق سیل زده وارد عمل شد، نیروی دریایی ارتش بود. بالگردهای هوادریایی نیروی دریایی ارتش، در ابتدای این حادثه ۶ نفر از اهالی روستای «گدیچ» بخش «زرآباد» از توابع شهرستان کنارک که در سیلاب گرفتار شده بودند را ‌نجات دادند.

نداجا در روزهای بعد نیز با استفاده از همین بالگردها شروع به توزیع اقلام موردنیاز مردم در این مناطق کرد. البته از نخستین لحظات وقوع سیل، تکاوران و تفنگداران تیپ محمد رسول الله (ص) منطقه دوم دریایی ولایت نیروی دریایی ارتش و چند فروند از بالگردهای این منطقه به یاری مردم ۴ روستای محاصره در سیلاب در شهرستان جاسک شتافتند.

در این رابطه، امیر دریادار دوم محرابی، فرمانده منطقه دوم دریایی ارتش با اشاره به اقدامات ارتش در پی بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب در معابر، روستاها و منازل مردم، گفت که به دنبال جاری شدن سیلاب و اعلام نیاز فرمانداری جاسک برای امدادرسانی به مناطق سیل زده، نیروهای کمک‌رسانی با چندین دستگاه خودرو و وسایل امدادی عازم منطقه شدند و به ارزیابی شرایط و امدادرسانی پرداختند.

او همچنین در ادامه گفت که نیروهای امدادی در مناطق سیل زده در مدت زمان کوتاهی حضور پیداکرده و با نظارت حضوری در روستاهای گرفتار در سیل، خودروهای سنگین را نیز به این روستاها اعزام کردیم و در ساعات نخست به ۲۵ نفر از اهالی روستاهای کروچ و حاجی آباد را نجات دادیم.

امیر دریادار دوم مصطفی تاج الدینی فرمانده منطقه سوم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره آخرین اقدامات ارتش در مناطق سیل زده اظهار کرد: نیروهای منطقه سوم نداجا از همان ساعت اولیه وقوع سیل در منطقه حاضر بودند.

فرمانده منطقه سوم نیروی دریایی ارتش با بیان این که ما همواره در کنار ستاد مدیریت بحران بودیم، گفت: ما در جاده‌های کنارک و کهیر حضور داشتیم و غواص‌ها به خودروهای گرفتار در سیل کمک کردند و پس از آن هم تجهیزات سنگین چون بیل مکانیکی و پمپ‌های تخلیه آب به منطقه ارسال شدند.

او با اشاره به اعزام بالگردهای نداجا ادامه داد: تا امروز ۳ فروند بالگرد نیروی دریایی بیش از ۲۰ سورتی پرواز انجام دادند و قطعا این عدد تا پایان ماموریت به بیش از ۱۰۰ سورتی می‌رسد، این بالگردها تا کنون بیش از ۴۰ تن اقلام را به مناطق رساندند، این بالگردها در محل‌هایی که امکان دسترسی زمینی نبود کمک شایانی کردند و در کنار آن‌ها کاروان‌های زمینی بیش از ۳۰ تن اقلام دارویی و خوراکی را جابه‌جا کردند.

تاج الدینی با بیان این که کمک‌ها ادامه‌دار خواهند بود، خاطر نشان کرد: در حال حاضر علاوه بر نیروی دریایی، نیروهای هوایی و زمینی ارتش در صحنه حضور دارند و در حال حاضر ۶ فروند بالگرد توسط ارتش به کمک سیل‌زدگان آمده‌اند.

اعزام شناورهای سبک، دو فروند بالگرد به مناطق سیل‌زده و کمک به اتصال مسیرهای ارتباطی، لایروبی رودخانه‌ها و دستگاه‌های امدادرسانی به مناطق سیل زده از دیگر فعالیت های نیروی دریایی ارتش در این راستاست.

نیروی زمینی ارتش

نیروی زمینی ارتش به عنوان یک نیروی محوری هم که در حادثه‌های گوناگون همانند زلزله بم در سال ۸۲ و همچنین سیل ابتدای امسال در شمال، شمال شرق، جنوب و جنوب غرب کشور با استفاده از تجهیزات خود مانند بالگردها، خودروهای تاکتیکی و نفربرهای BTR ۶۰ خدمات بسیاری را به مردم سیل زده ارائه کرده بود.

نیروی زمینی ارتش در سیل اخیر سیستان و  بلوچستان نیز با اعزام تجهیزات خود مانند بالگردهای هوانیروز پایگاه کرمان و اعزام نیروهای تیپ عملیاتی ۳۳۸ نزاجا و یک اکیپ اعزامی از تیپ ١٨٨ زاهدان به این مناطق در حال امدادرسانی به مردم سیستان و بلوچستان در شهرهای کنارک، جاسک و نیکشهر است.  

در همین راستا، امیر سرتیپ دوم مهدی معمارباشی ارشد نظامی ارتش در جنوب شرق کشور  با بیان اینکه مهمترین مساله در حال حاضر برای مردم عزیز سیل زده بازگشایی معابر روستایی است، گفت که این امر با حضور تجهیزات مهندسی ارتش در حال انجام است. همچنین تجهیزات مهندسی تیپ‌های ۱۸۸ زرهی و گروه ۴۵۵ مهندسی نزاجا در مناطق سیل زده حضور دارند و در حال بازگشایی معابر روستایی هستند.

او ادامه داد: از روزهای گذشته با استقرار آشپزخانه‌های سیار در منطقه نوبندیان چابهار با طبخ غذای گرم و ارسال آن به مردم سیل زده، توانسته‌ایم بخشی از نیازهای اولیه غذایی مردم عزیز سیل زده را تامین کنیم و ان‌شاءالله این روند تا پایان ماموریت ادامه خواهد داشت.

امیر سرتیپ دوم ستاد یوسف قربانی فرمانده هوانیروز ارتش هم که یکی از یگان‌های تحت امر این نیروست هم از همان ابتدا با اعزام چند فروند بالگرد به مناطق سیل زده در راستای مردم یاری در این مناطق کارهای مهمی انجام داده است. او گفته است که ما با ستاد بحران در ارتباط هستیم و به آنها اعلام کردیم هر تعداد بالگردی که لازم است با تمام قوت در اختیار مردم عزیز منطقه قرار خواهیم داد. البته در حال حاضر ۶ فروند بالگرد در منطقه حضور دارد و بنا به نیاز حتما بالگردهای بیشتری را ما در اختیار مردم قرار می دهیم.

نیروی هوایی ارتش 

نیروی هوایی ارتش با عملکرد درخشان خود در مواع حساس و موردنیاز مانند سیل ابتدای مسال در کشورمان با عزام کمک های غذایی و همچنین ارسال تجهیزات گام های بزرگی را برداشته بود. در سیل اخیر سیستان و بلوچستان هم با از همان ابتدا با ارسال یک فروند هواپیمای پهن پیکر ۷۴۷ شامل ۴۰ تن اقلام تجهیزات مورد نیاز برای سیل زدگان و همچنین در یک پرواز دیگر هم با ارسال ۶۵ تُن تجهیزات هلال احمر و کمک‌های مردمی بارگیری و به این مناطق نقش مهمی در کمک به مردم دارد.

همچنین امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده از ایجاد یک پل هوایی میان پایگاه یکم شکاری شهید لشگری تهران و پایگاه شکاری برادران شهید دلحامد چابهار برای انتقال مایحتاج مورد نیاز سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان خبر داد. البته به گفته امیر نصیرزاده قرار است تا در ادامه هم دو سورتی پرواز هواپیمای ترابری فوق سنگین به مقصد پایگاه هوایی کنارک انجام شده و مجددا ۹۰ تن مایحتاج مورد نیاز مناطق سیل زده به استان سیستان و بلوچستان منتقل شود.

نیروی پدافند هوایی ارتش هم پس از صدور دستور فرمانده کل ارتش به یاری سیل زدگان شتافته و کارکنان گروه پدافند هوایی کنارک بسته های کمک شامل بسته‌های غذایی، آب آشامیدنی و غذای گرم را با هماهنگی ستاد بحران شهرستان کنارک و نیکشهر دربین مردم سیل زده توزیع کردند

ارتش جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون با پشتیبانی مردم در مسیر رشد و تعالی قرارگرفته و در مواقعی که مردم به کمک‌های ارتش نیاز داشته اند با تمام قوا و فداکاری در حوادثی همچون زلزله بم در سال ۸۲، زلزله کرمانشاه در سال ۹۶ و سیل اوایل امسال در شمال و جنوب کشورمان و همچنین سیل اخیر در استان سیستان و بلوچستان همواره حامی و پشتیبان مردم بوده و به آن‌ها یاری رسانده است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی