تک و پاتکهای قالیباف و جهانگیری
در پنجمین قرعه کشی اسحاق جهانگیری پشت تریبون قرار گرفت تا به سوال مجری پاسخ دهد. مرتصی حیدری مجری از او این سوال را پرسید «برای با توجه به عدم رضایت کافی ارباب رجوع در دریافت خدمات دستگاه های اجرایی مهمترین اقدام دولت شما برای کاهش بروکراسی چیست؟ »
جهانگیری در پاسخ به این سوال گفت: در توسعه کشور راه توسعه اقتصادی و صنعتی است که توسعه انسانی هم به آن اضافه شده اسن. پیش نیاز این توسعه افزایش سرمایه اجتماعی، اعتماد، رضایت و مشارکت مردم که می تواند سرمایه اجتماعی را افزایش دهد.
او ادامه داد: رویکرد غالب دولت یازدهم نگاهی منحصر به فرد در زمینه سرمایه اجتماعی و کاهش نگاه امنیتی، قضایی و خشن و غیر علمی بود که باعث شد مسائل اجتماعی کاهش پیدا کند. باطل السحر دروغ و فریب، آگاهی مردم است.
جهانگیری گفت: بحث ارباب رجوع یکی از از کارهایی که انجام دادیم پایش های مهمی که در سطح ملی و شهرستان ها انجام گرفته است این است که که دیدگاه های مردم از دستگاه ها مشخص شود. متاسفم که بیشتر عدم رضایت مردم از شهرداری و بانک ها و دستگاه قضایی است. باید شفافیت جدی وجود داشته باشد. فردی که به اداره رجوع می کند باید به حقوقش آگاهی داشته باشد، دولت الکترونیکی جزو مهمترین سیاست هایی است که باید اجرا شود و کشور باید به روش الکترونیک اداره شود. مردم در خانه خودشان باید با تلفن همراه بتوانند بخش قابل توجهی از خدمات را دریافت کنند.
حجت الاسلام ابراهیم رییسی بعد از اظهارات جهانگیری با بیان اینکه آنچه ما در بین مردم می بینم این است که ما به عنوان کسی که 10 سال رییس سازمان بازرسی بودم می گویم، گفت: ما تمام آسیب های اداری کشور را در آن زمان به روی صحنه آوردیم و گفتیم این ها آسیب ها است. در سال 83 الان همان آسیب ها همچنان دارد دغدغه ندها را رنج می دهد.
او ادامه داد: در دولت الکترونیک 15 درصد کار پیش رفته است و اگر به کمال برسد می شود شفاف سازی کرد. نمی شود جز با شفاف سازی و نظارت و نقد پذیری کار را پیش برد. باید مزایده و مناقصه ها شفاف شود و مردم و اصحاب رسانه در جریان قرار بگیرند. شرکت های دولتی نباید خانه خلوت ادارات باشد.
مصطفی میرسلیم هم در ادامه خطاب به جهانگیری گفت: شغل کارمندی شغلی مقدس و انگیزه به خدمت است نه کیسه دوختن اما چرا دسترسی به اطلاعات برای مردم وجود ندارد؟ چرا زیرمیزی هنوز وجود دارد؟ چرا هنوز کارمندان دولت دسترسی آزاد به اطلاعات ندارند؟ چرا کسانی باید اعتاد عمومی را نسبت به دولت کاهش دهند؟
هاشمی طبا در ادامه در نقد سخنان جهانگیری گفت: واقعیت این است که در مجموعه دستگاه های دولتی هم خدمتگزاری است هم سرگردانی مراجعین. با سیستم های الکترونیک هم مساله حل نمی شود. ضمن اینکه مساله پیچیده است فکر میکنم اگر بشود نیروهایی نه به عنوان بازرش باشند و گزارشات عملیاتی تهیه کند، از درون دستگاه ها خیلی خوب اطلاع پیدا کنند و مدیران بتوانند در دسترس مردم باشند. مدیران ما پنهان هستند برخی از اسانسورهای شخصی استفاده می کنند در جلسات متعدد هستند وقت ارتباط رودرو با مردم را ندارند.
روحانی هم در نقد سخنان جهانگیری گفت: یکی از مسائل بسیار مهمی که حتما آقای جهانگیری به آن توجه دارد مساله واگذار کردند امور غیرحاکمیتی به مردم است. ما باید در اداره کشور به مردم اعتماد کنیم، کار را به مردم واگذار کنیم. بخش خصوصی ما فعال شود. سرمایه اجتماعی بین مردم و دولت افزایش یابد، باید مردم به طور کامل به دولت اعتماد کند. یکی از کارهایی که برخی رسانه ها متاسفانه انجام می دهند تضعیف سرمایه اجتماعی است مداوم با اتهامات ناروا و تخریب می خواهند بین نظام و مردم فاصله ایجاد کنند و این خطری بزرگ برای نظام است. مساله دوم شفاف شدن همه امور است. دولت الکترونیک و شبکه ملی اطلاعات یکی از آنها است که دولت قدم های خوبی برداشته است. دو مرحله افتتاح شده است، یک مرحله باقی مانده است. شفافیت مهمترین مساله است و همه دستگاه ها تمام مخارج و درآمدشان در اختیار مردم قرار دهند و مردم از واقعیت های دولت مطلع شوند.
قالیباف در ادامه در نقد جهانگیری گفت: شما در صحبت تان اشاره کردید اخلاق، من می گویم ای کاش اخلاق را رعایت می کردید. این هم از پدیده های عجیب است که به عنوان معاون رئیس جمهور آمدید و نامزد شدید، حق شهروندی شما هم هستید، شما می گویید رقیب هستید و صداقتان چند روز آینده مشخص می شود که رقیب هستید یا نیستید اگر آمدید گزارش کار بدهید گزارش درست بدهید،
وی گفت: من متعجبم از شما به عنوان یک مدیری که اجرایی هستید و حاضرید دستاویز سیاسی دیگران شوید و حرفایی را اینجا بزنید. اشکال اساسی دولت شما این است که مجموعه اقدامات شما این است که میگویید نمی شود و از کسانی دفاع می کنید که جز آن 4 درصد هستند. بی صداقتی اینهاست.
جهانگیری هم در پاسخ به نقدها گفت: در زمینه مسائل اجتماعی با برخوردهای گازانبری و امنیتی و قضایی، آسیب ها ی اجتماعی و فرهتگی حل نمی شود، با کتک فروشی دستفروشی و تشکیل گروه ضربت حل نمیشود و متاسفانه این فرهنگی شد که از تهران به شهرستان ها انتقال یافت. آن روزی که آن سیلی را دیدم انگار به صورت خودم سیلی زدند. ما بدانیم که با مسائل اجتماعی و فرهتگ برخورد علمی باشد.
وی در ادامه در پاسخ به نقدهای قالیباف گفت: اولا اینکه آقای قالیباف گفتند چرا کاندیدا شدید من نمیدانم شما چطور این حق را از کجا قائلید که این سوال را از من بپرسید، من سابقه کاریم از شما بیشتر و مهم است. دهستان بودم، استاندار بودم، وزیر بودم، معاون رئیس جمهور بودم.
وی ادامه داد: کاندیداتوری من چیز عجیبی نیست، در دور هشتم در مقابل جناب آقای خاتمی هم وزیر دفاعش کاندیدا شد و هم معاونش و هیچ کس نگفت این کار غیر طبیعی است. یک جریانی به نام جریان اصلاحطلب شما از همه حقوق محرومشان کردهاید و میگویید که نباید بیایند، من به عنوان یک جریان اصلاحطلب آمدهام که بگویم که بعضیها چه کردهاند با یک جریان ریشهدار؟ میخواهم بگویم که دولت یازدهم در چه شرایط جدیدی تشکیل شد چرا عدهای با ژست جدید آمدهاند؟
جهانگیری گفت: وقتی ما آمدیم جریان سیاسی چگونه بود؟ با آقای هاشمی، ناطق نوری چه کرد؟ همه را خانه نشین کردند به همه ضربه زدند رو در رو هم قرار داند. در فضای سیاسی 700 میلیارد دلار درآمد کشور را خرج کردند. میزان شغل سال 85، 22 میلیون بوده در سال 91 باز 21 میلیون بوده همون رئیس جمهور سابق مثل برخی دوستان میگوید من دو سال دیگر بیکاری را ریشه کن میکنم. آقایان بیکاری را ریشه کن کردن راهکار دارد. راه خودش را دارد باید با روش خودش پیش برود. توجه به سیاستهای نظام اداری، توجه به سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی، در آن چارچوب باید ما توجه کنیم. نظام اداری باید شفافیت داشته باشد فساد در آن بیرون برود.
وی گفت: شریفترین انسانها کارمندان دولت آموزش و پرورش و بهداشت در دورترین نقاط کشور دارند به مردم سرویس میدهند ممکن است در برخی جاها اشکال داشته باشند من در خصوص بحث حقوقها در فرصت دیگری صحبت میکنم. مهم این است که ما در این دولت هم آقای رئیس جمهور دولت و وزرا تاکید کردیم ما زبانمان برای عذرخواهی از ملت الکن نیست هر جا اتفاقی افتاده که فکر میکنیم به نفع ملت نبوده از ملت عذرخواهی کردیم و حتما لازم باشد عذرخواهی میکنیم.
- ۹۶/۰۲/۰۸