جنجال دوباره در مجلس بر سر CFT
در جلسه علنی مجلس امروز شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی، لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم با توضیحات سیدعباس عراقچی، معاون وزیر خارجه مورد بررسی نمایندگان قرار گرفت.تعدادی از نمایندگان که اکثرا عضو فراکسیون ولایی مجلس هستند، امروز به محض ورود مجلس در اعتراض به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) با در دست داشتن پلاکاردهایی و پهن کردن چندین طومار در صحن، فضای مجلس را متشنج کردند.در ادامه جلسه نمایندگان مجلس موافقت کردند که لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم تا زمان روشن شدن نتیجه مذاکرات با اروپاییها یعنی برای دوماه مسکوت بماند.
بعد از صحبتهای مخالف و موافق و معاون وزیر خارجه در مورد این لایحه، امیرحسین قاضیزاده عضو هیات رییسه مجلس گفت که تعدادی از نمایندگان در نامهای خواستار مسکوت ماندن این لایحه حداقل برای دو ماه تا روشن شدن نتیجه مذاکره با اروپاییها شدند.
موضوعی که نمایندگان با آن با ۱۳۸ رای موافق، ۱۰۳ رای مخالف و شش رای ممتنع از مجموع ۲۵۳ نماینده حاضر در مجلس، موافقت کردند.
بر این اساس حداقل دو ماه بررسی این لایحه در مجلس به تعویق میافتد.
سیدعباس عراقچی، معاون وزیر خارجه که برای ارائه توضیحات در این زمینه در مجلس حاضر شده بود با تاکید بر اینکه ایران به محض احساس خطر و تهدید از کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم خارج میشود، گفت: شورای عالی امنیت ملی گواهی داده که حق شرطها و تحفظها، هیچ تهدید امنیتی متوجه ایران با پیوستن به این کنوانسیون نمیشود. وی تاکید کرد: با پیوستن به CFT، هیچ تهدید امنیتی متوجه ما نمیشود. (متن کامل سخنان عراقچی را اینجا بخوانید)
در همین رابطه ببینید...
+(ویدئو) واکنش تند لاریجانی به پهن کردن طومار مخالفان FATF
در ادامه این جلسه سیدحسینی نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به عنوان مخالف کلیات این لایحه، با تاکید بر اینکه مجلس امروز به تصمیمی مدرسگونه نیاز دارد، گفت: پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم آثار منفی برای ایران دارد که یکی از بزرگترین این آثار آن است که آمریکاییها ما را نقطهزن تحریم میکنند. (متن کامل سخنان نقوی حسینی را اینجا بخوانید)
همچنین مصطفی کواکبیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز به عنوان موافق کلیات این لایحه با بیان اینکه عربستان، رژیم صهیونیستی و آمریکا به دنبال الحاق نشدن ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم هستند، گفت: باید برای تامین منافع ملی کشور این لایحه را تصویب کنیم. وی افزود: CFT نوعی مقابله با آمریکاست. (برای خواندن متن کامل سخنان کواکبیان اینجا را کلیک کنید)
غلامرضا تاجگردون عضو فراکسیون امید نیز گفت که مسکوت ماندن CFT در راستای ایجاد وحدت اصولی و فرصتی برای دولت جهت مذاکره با اروپاییها در ادامه برجام است.
در جلسه علنی امروز همچنین علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار نماینده قائمشهر درباره نظر دولت پیرامون مسکوت ماندن لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) گفت: دولت مخالفتی با مسکوت ماندن لایحه CFT ندارد.
علی نجفی خوشرودی عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس هم در مخالفت با مسکوت ماندن CFT با تاکید بر اینکه عدم عضویت در کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم ضرر اصلی به دنبال خواهد داشت، گفت: بهانهای به دست کشورهای دیگر و دشمنانمان ندهیم و تمامی تلاش را برای جذب سرمایهگذاری به کار گیریم.
در این رابطه علی مطهری نیز گفت که مسکوت ماندن دو ماهه لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) موجب میشود نمایندگان با اطمینان بیشتری به این لایحه رای دهند.
- ۹۷/۰۳/۲۰