ریپورتر

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان

رونمایی از ۴ دستاورد «نداجا»

شنبه, ۹ آذر ۱۳۹۸، ۰۶:۳۶ ب.ظ

 ۴ دستاورد دفاعی نیروی دریایی ارتش شامل «پهپاد پلیکان ۲»، «مین دریایی صدف ۲»، «سامانه موقعیت‌یاب زمینی سورن» و «بمب هدایت شونده برد بلند بالابان» رونمایی شد.

صبح امروز (شنبه) با حضور امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش «پهپاد دریاپایه پلیکان ۲» رونمایی شد.پهپاد دریاپایه پلیکان ۲ با توانایی نفوذ در عمق، توانایی ماموریت‌های گشت و شناسایی را دارد.این پهپاد با استفاده از چهار موتور عمود پرواز و یک موتور پیشران پر قدرت توانایی نشست و برخاست عمودی از روی شناور در حال حرکت را دارد.

پرنده در ابتدا با استفاده از چهار موتور همزمان شده خود که به صورت عمود پرواز است از شناور جدا می‌شود و پس از آن با استفاده از الگوی خودکار طراحی شده در سامانه پرواز خودکار، طی فرآیند محاسبه شده بدون برهم خوردن تعادل و سقوط ناگهانی پرنده وارد فاز کروز یا حرکت افقی می‌شود. این فرآیند در هنگام برگشت پرواز از ماموریت شناسایی خود و نشستن بر روی کشتی بالعکس اجرا می‌شود.

یکی دیگر از وجوه تمایز این پهپاد، شناوری مثبت و مقاومت آن در برابر نفوذ پذیری در هنگام فرود بر سطح آب است که به این پرونده این امکان را می‌دهد تا در شرایط اضطراری بدون آسیب بر روی آب فرود آمده و بازیافت شود.

عملکرد بی‌بدیل این سامانه بدون سرنشین در انجام عملیات خودکار و در شرایط نامتعارفی که پرنده‌های با سرنشین قادر به انجام ماموریت نباشند و همچنین عدم نیاز آن به تاسیسات و زیرساخت‌های گسترده و پرهزینه جهت بهره برداری، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را بر آن داشت تا از این پرنده در راستای انجام ماموریت‌های محوله خود در یگان‌های شناور و آب‌های دوردست تحت کنترل عملیاتی خود استفاده کند.

پهپاد پلیکان ۲ آزمایشات میدانی HAT و SAT خود را با موفقیت به پایان رسانده است.

مین دریایی صدف ۲ رونمایی شد
ماموریت اصلی مین دریایی صدف۲، انجام عملیات پدافندی علیه شناور‌های سطحی و زیر سطحی دشمن است.

این مین، از جمله مین‌های تماسی بوده و در عمق کم و آب‌های عمیق در پایین‌تر از سطح آب قرار می‌گیرد.

مین صدف ۲ دارای دو نیمکره آهنی بوده و دارای چهار شاخک بر روی نیم دایره بالایی و موارد ناریه به وزن ۱۲۰ کیلوگرم در نیمکره پایینی است.

حداکثر عمق قابل استفاده مین صدف ۲ در دریا ۱۰۰ متر است ضمن اینکه ماسوره این مین مکانیکی است.

در راستای ارتقای این مین، نسبت به اضافه کردن سنسور‌های صوتی و مغناطیسی جهت کاربرد بهتر در مواجهه با شناور‌های دشمن اقدامات اولیه آغاز شده است.

رونمایی از سامانه موقعیت یاب زمینی و دریایی «سورن»
سامانه موقعیت یاب زمینی و دریایی «پروژه سورن» نیز یکی دیگر از سامانه‌هایی بود که با حضور فرمانده «نداجا» از آن رونمایی شد.

در حال حاضر تمامی سامانه‌های موقعیت‌یاب زمینی و دریایی به منظور تعیین مختصات دقیق خود نیازمند استفاده از ماهواره‌ها هستند که در فضای بالای جو زمین استقرار دارند. برای تعیین موقعیت شناور‌هایی که در زیر دریا حرکت می‌کنند، استفاده از این سیستم‌ها با توجه به اینکه امواج الکترومغناطیس توانایی نفوذ در عمق دریا را ندارند عملاً غیرممکن است.

«آی‌اِن‌اس» یک سامانه کمک ناوبری است که وظیفه موقعیت‌یابی لحظه‌ای زیردریایی را برعهده دارد. این واحد داده‌های مورد نیاز جهت تعیین موقعیت زوایا و همچنین سرعت‌ها را در سه محور از سنسور‌های اینرسی نصب شده در داخل خود جمع آوری کرده و با تجزیه و تحلیل این داده‌ها موقعیت‌های لحظه‌ای وضعیت تعادل و راه یگان را در هر زمان به دست می‌آورد.

پروژه سورن با موضوع طراحی و ساخت واحد آی‌اِن‌اس است که با تکنولوژی روز دنیا ساخته شده و بدون نیاز به جی پی اس موقعیت زیردریایی به همراه وضعیت تعادل آن را با خطای کم ارائه می‌کند.

این سیستم به علت قیمت و تکنولوژی بسیار بالای آن فقط توسط چند کشور بسیار محدود تولید می‌شود و قبلاً به روی هیچ یک از یگان‌های نداجا نصب نبوده است. از این رو با توجه به نیاز نیروی دریایی به یک سامانه تعیین موقعیت دقیق و همچنین طراحی و ساخت سامانه‌های پیشرفته به روی یگان‌های زیرسطحی و نیاز این سیستم‌ها به اطلاعات دیجیتال و دقیق یگان خودی، موضوع طی یک طرح تحقیقاتی به انجام رسید.

این پروژه پس از نصب به روی یگان‌های زیرسطحی این قابلیت‌ها را خواهد داشت که زمانی که زیر دریایی در عمق قرار گرفته و هیچ گونه ارتباطی با فضای آزاد ندارد، اولا راه یگان را به طور دقیق ارائه می‌کند، دوما موقعیت زیردریایی را در زیر آب تعیین می‌کند، سوما YAW، PITCH و ROLL زیر دریایی را زیر آب تعیین کند و چهارما اطلاعات مورد نیاز را برای سامانه سلاح ارسال کند.

بمب هدایت شونده برد بلند بالابان رونمایی شد
بمب هدایت شونده برد بلند بالابان یک بمب هوشمند ودارای بال‌های تاشو است.

بمب بالابان جهت افزایش دقت، افزایش برد و همچنین سیستم‌های مبتنی بر INS, GPS, GLONASS است.

عملکرد بمب بالابان بدین صورت است که مختصات نقطه هدف بر روی کامپیوتر پرواز بمب لود می‌شود و خلبان پس از رسیدن به نقطه رهایی اقدام به رهاسازی بمب می‌کند و بمبی با بالک‌های کنترلی خود، اصلاح مسیر کرده و به سمت هدف حرکت می‌کند.

دقت اصابت این بمب تا شعاع ۳۰ متر است. بمب بالابان قابلیت حمل توسط پهپاد کرار را دارد و تعداد بال‌های آن دو عدد و بالک‌های آن نیز چهار عدد است.

وزن سرجنگی این بمب ۴۱ کیلوگرم و وزن بمب کامل آن ۱۲۸ کیلوگرم است. نوع ماده سرجنگی این بمب برد بلند H. ۶ است.

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی