ریپورتر

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان

صادقی: فساد سیستماتیک در شهرداری وجود دارد

پنجشنبه, ۲۳ شهریور ۱۳۹۶، ۱۰:۰۸ ب.ظ

محمود صادقی رییس فراکسیون شفافیت و انضباط مالی مجلس از فساد سیستماتیک درون شهرداری و تلاش افراد و نهادهای ذینفوذ برای جلوگیری از ورود مجلس به تاریکخانه‌های شهرداری سخن گفته است. وی در تبیین عمق فساد در شهرداری تهران در دوران ریاست قالیباف گفته که علیرضا محجوب روی بانک شهر تقاضای تحقیق و تفحص داده ولی هنوز موفق نشده آنرا از آب و گل درآورد.

تحقیق و تفحصی که رای نیاورد

در اسفند ماه سال گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان یک جلسه علنی، تحقیق و تفحص از شهرداری تهران را رد کردند. شهرداری تهران از تابستان گذشته با اتهام واگذاری املاک خود با تخفیف ۵۰ درصدی به افرادی در خارج از سازمان، از جمله تعدادی از اعضای شورای شهر و مدیران دادگستری، مواجه شده است. در این رابطه تعدادی از مدیران شهری احضار شدند و سازمان بازرسی نیز تخلف بودن برخی از واگذاری‌ها را تایید کرد.

در آن زمان گزارش شد که سازمان بازرسی کل کشور در نامه ای به شهرداری و شورای شهر تهران نوشته است که شهرداری بیش از یک میلیون و یکصد هزار متر مربع زمین، خانه ویلایی و آپارتمان به ارزش دو هزار و دویست میلیون تومان به یکصد شخص حقوقی و یکصد و پنجاه شخص حقیقی واگذار کرده است. با وجود این گزارشات، اما طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران رای نیاورد.

تحقیق و تفحص از شهرداری مجدداً در مجلس کلید خورد

در اردیبهشت سال جاری و در میانه انتخابات ریاست جمهوری، هشت نماینده مجلس مجددا تقاضای تحقیق و تفحص از شهرداری در خصوص نحوه ساخت و ساز و هزینه‌ها و مدیریت نمایشگاه شهر آفتاب، نحوه تغییر کاربری‌ها و واگذاری املاک شهرداری تهران به ویژه بوستان مادر را تقدیم هیأت رییسه مجلس کردند.

مصطفی کواکبیان، محمدرضا بادامچی، احمد مازنی، علیرضا محجوب، علیرضا هاشم‌زایی و غلامرضا حیدری نمایندگان تهران و محمد وحدتی نماینده بستان ‌آباد و محمد فیضی نماینده اردبیل از متقاضیان این تحقیق و تفحص هستند.

آنرا که حساب پاک است از محاسبه چه باک است

حالا صادقی در گفت‌وگو با ایرنا در ارتباط با آنکه چرا طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران سال گذشته تصویب نشد توضیح می‌دهد: ما ۹۰ رای موافق داشتیم و اگر ۱۵ رای دیگر اضافه می شد این طرح رای می آورد. اما این طرح در یکی دو روز مانده به پایان سال در صحن علنی مطرح شد و خیلی از نماینده ها حضور نداشتند. از طرفی در اولین دستور همان روز گذاشته شده بود. تا مجلس روز کاری اش را بخواهد شروع کند و به اصطلاح یخش باز شود طول می کشد و معمولا برای بررسی دستورهای اول نمایندگان کمتری در جلسه حضور دارند.

وی درباره اینکه چرا در روزهای اخر سال این طرح به صحن مجلس رفت می‌گوید: نمی دانم این کار عمدی بود یا نبود ولی اگر نگاه بدبینانه بخواهیم داشته باشیم شاید عمد بود. بسیاری از نمایندگان در ابتدای صبح در جلساتی دیگر در مجلس حضور می یابند و ساعاتی طول می کشد تا در صحن حاضر شوند. از سویی برخی نمایندگان فراکسیون امید و حتی امضاکنندگان طرح در خارج از کشور به سر می بردند.

صادقی درباره رویکرد اصول گرایان به این طرح نیز می گوید: یادم هست خیلی از دوستان اصولگرای من در مجلس بعد از رای گیری گفتند’ ما می دانیم که این تحقیق و تفحص لازم است ولی چون شما در فلان جا به طرح ما اصولگرایان رای ندادید ما هم به این طرح رای ندادیم’ علاوه بر این ها لابی شهرداری در مجلس بسیار سنگین بود. موثر هم واقع شد. در نطق دفاع از طرح تحقیق و تفحص هم به آن اشاره کردم. حتی با خود ما هم تلاش کردند ارتباط برقرار کنند ولی این اجازه را به آنها ندادیم.

وی می افزاید: حساسیت شهرداری ما را به انجام این طرح راسخ تر کرد. اگر شهرداری شفاف است و حساب و کتابش مشکلی ندارد چرا برای رای نیاوردن آن اینقدر لابی می کند؟ آنرا که حساب پاک است از محاسبه چه باک است. در واقع با این لابی ها به شخصه یقین پیدا کردم که فساد سیستماتیک در شهرداری وجود دارد و آنها تاریکخانه هایی در شهرداری دارند که نمی خواهند ما به آن ورود پیدا کنیم.

سیستم هایی در شهرداری ایجاد شده که فساد خیز است

این نماینده مجلس در ارتباط با فساد در شهرداری توضیح می‌دهد: بر پایه اطلاعاتی که دستمان رسید. سیستم هایی در شهرداری ایجاد شده که فساد خیز است. من در نطقم به بعضی از آنها اشاره کردم. مثلا سیستم هولوگرام. یعنی وقتی کسی از شهرداری طلب مالی داشته است به جای پول به او هولوگرام داده اند. این هولوگرام به معنای تراکم متغیر است. یعنی به تناسب طلبی که شخص از شهرداری دارد به او هولوگرامی داده اند که وی در هر منطقه از شهر می تواند آنرا مطالبه کند و بسازد. این یعنی یک سیستم کاملا فاسد. به جای اینکه ابتدا تراکم شما معین باشد. بعد توجیه داشته باشد. سپس در کمیسیون ماده ۵ شهرداری تصویب شود و اگر تصویب شد قابل اجرا باشد به شما تراکم شناور و سیار داده اند تا بدهی شان پاک شود.

وی افزود: مبدا این فساد در دوره شهرداری آقای کرباسچی ایجاد شده است یعنی فروش تراکم به قصد ایجاد درآمدهای پایدار برای شهرداری. به عبارتی فروش شهر و فروش حقی که یک شهروند در شهر دارد بدون رضایت او و افزایش تراکم شهری. این فساد از آنجا شروع شد اما به مرور گسترش و اشکال جدیدی پیدا کرد. طوری که در دوره شهردار اخیر( قالیباف) خیلی عمق پیدا کرد.

صادقی خبر می‌دهد که می توان پس از گذشت ۶ ماه مجددا طرح تحقیق و تفحص از شهرداری را به جریان انداخت و می‌گوید: این کار امکان‌پذیر است اما بسیار سخت. کلا ور رفتن با شهرداری کار آسانی نیست و پیچیدگی فراوانی دارد. مثلا همین الان آقای علیرضا محجوب روی بانک شهر تقاضای تحقیق و تفحص داده ولی هنوز موفق نشده آنرا از آب و گل درآورد. فورا با کمیسیون مربوطه در مجلس ارتباط گرفته می شود و لابی ها شروع می شود تا کار پیش نرود.

این نمیانده مجلس درباره نجفی شهردار جدید تهران نیز توضیح میدهد: آقای نجفی کار بسیار سختی در پیش دارد. در همین شروع کار و در صدور حکم شهرداری وی سختی های کار خود را نشان داد. نهادهایی که ذینفع هسنند به خاطر مناسباتی که با شهرداری داشتند و دارند اگر حس کنند منافعشان در خطر است حتما تقابلاتی به وجود می آورند.

بیشترین خطر از این ناحیه است. وگرنه آقای نجفی مدیر کارآمد و سالمی است. اهل زد و بند هم نیست. سوابق کاری اش هم این را نشان می دهد. شهرداری از قبل انقلاب محل رشد فساد است. بنابراین کار برای آقای نجفی بسیار دشوار است ولی امیدوارم موفق شود.

  • درویش

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی