فرمانده نیروی دریایی ارتش: با فقدان تلاش برای دستیابی به امنیت جمعی مواجه هستیم
امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش ظهر سهشنبه در مراسم اختتامیه ششمین اجلاس فرماندهان نیروی دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند که در تهران برگزار شد، به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در این اجلاس پرداخت و گفت: طی دیروز و امروز پنج نشست تخصصی حول موضوعات چشمانداز امنیتی اقیانوس هند، چشمانداز تجارت دریایی اقیانوس هند، ظرفیتهای دریایی اقیانوس هند، خلاءهای قانونی برقراری امنیت دریایی و سخنرانی آزاد برگزار شد و طی آن پنج مدیر نشست و 15 نفر سخنران به صورت کاملا تخصصی صحبت کردند و شاهد مشارکت خیلی خوبی از حضار بودیم.
وی با اشاره به انجام دیدارها و گفتوگوی دو و چندجانبه در حاشیه برگزاری اجلاس، گفت: در خلال سخنرانیها نیز شاهد جنب و جوش زیادی از سوی هیاتها بودیم. آنها از این فضا استفاده کردند و در نتیجه تعداد زیادی مذاکره و ملاقات دوجانبه برگزار شد. علاوه بر این شاهد بودیم که گفتوگوها و دیدارهای کوتاه بسیاری نیز در فرصتهای صرف ناهار بین فرماندهان، روسای هیاتها و افسران از کشورهای مختلف صورت گرفت و فضای صمیمی خوبی برای جو میزبانی حاکم بود.
خانزادی همچنین با اشاره به برگزاری ضیافت شام با حضور مهمانان حاضر در اجلاس آیونز، اظهار کرد: امشب مهمانی شام ویژهای در فضای باز یکی از موزههای تاریخی ایران برای مهمانان اجلاس در نظر گرفتهایم و طی این مهمانی گوشهای از هنر، فرهنگ و تمدن ایرانی به نمایش گذاشته خواهد شد و مهمانان همزمان که از طبیعت زیبای تهران در آن مجموعه دیدن خواهند کرد، نمایشهای آیینی اقوام ایرانی و چگونگی ساخت و تولید برخی صنایع دستی ایرانی را مشاهده خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: فردا نیز در جلسه ویژه فرماندهان نیروهای دریایی، روسای هیاتها و ناظرین منطقهای و فرامنطقهای اجلاس گرد هم خواهند آمد و طی آن در خصوص موضوعات اساسی اجلاس فرماندهان نیروی دریایی اقیانوس هند تصمیمگیری خواهد شد.
وی گفت: در مجموع به جرات میتوان گفت در ششمین نشست اجلاس فرماندهان نیروی دریایی اقیانوس هند، اهداف اجلاس در بالاترین سطح برنامهریزی شده و محقق گردیده است زیرا افزایش آگاهی محیطی، توسعه تعاملات از طریق گفتوگو و دیدار چهره به چهره و همچنین بحث و تبادل افکار در موضوع توسعه همکاریها برای دستیابی به امنیت جمعی به بهترین شکل ممکن صورت گرفته است.
خانزادی با تاکید بر اینکه آنچه که بیان میکنیم باید با آنچه که در دریا به آن عمل میکنیم مطابقت داشته باشد، گفت: زمانی در این مجمع سخن از همکاری برای دستیابی به بالاترین سطح از امنیت جمعی میزنیم، نباید فراموش کنیم که امنیت جمعی باید منافع جمعی را نیز نشانه رود و آن را دنبال کند.
وی ادامه داد: زمانی که از موضوع تلاش برای امن نگه داشتن مناطق دریایی تحت حاکمیت و مرزهای کشورها از طریق دریا صحبت میکنیم، نباید اقدامات ضد بشری و دور از تمدن را که توحش تاریخ باستان را تداعی میکند، مصداق دستیابی به امنیت جمعی از طریق دریا قرار دهیم.
خانزادی تصریح کرد: موشک باران سرزمینهای گرفتار وحشیگری داعش کدام افتخار و امنیت را در پی دارد؟ باید مراقب باشیم که صداقت در گرفتارمان توام با صداقت در عمل باشد و اگر این نبود، قطعا همگرایی و همافزایی برای دستیابی به امنیت جمعی بیمعنی و ریاکارانه است.
وی گفت: در منطقه اقیانوس هند با فقدان تلاش برای دستیابی به امنیت جمعی فراتر از مناطق دریایی تحت حاکمیت کشورها یعنی دریاهای آزاد مواجه هستیم، جایی که دیگران، آنهایی را که در حاشیه دنیا قرار گرفتهاند به شکلی مضحک با به بازی گرفتن برخی کشورهای منطقه، تظاهر به برقراری امنیت در آن میکنند و نتیجه اقدامات آنها چیزی جز ناامنی کنترل شده، تروریسم نیابتی انتقالی، کشتار بیرحمانه، تفرقهافکنی در منطقه و جلوگیری از شکلگیری ائتلافهای سازنده نیست. این همان ترتیبات امنیتی نامطلوبی است که در صحبتهای دیروز به آن اشاره کردم و شاید معنای آن به درستی به جمع حاضر انتقال داده نشد.
خانزادی در پایان صحبتهای خود با اشاره به حضور تعدادی از کارکنان ناوهای سهند و سبلان که در 29 فروردین 67 ناجوانمردانه مورد حمله وحشیانه ناوگان آمریکایی قرار گرفتند در مراسم اختتامیه اجلاس آیونز با بیان اینکه آمریکاییها به ما بدهکارند و یک روز باید بدهیشان را به ملت ایران بپردازند و این دیر نخواهد بود، اظهار کرد: در حالیکه ما در آن زمان با آمریکاییها در جنگ نبودیم، ناوهای سهند و سبلان مورد حمله وحشیانه ناوگان آمریکایی قرار گرفتند و همه کارکنان این ناوها مجروح و جانباز شدند و تعداد زیادی از همرزمان آنها نیز به شهادت رسیدند.
- ۹۷/۰۲/۰۴