ریپورتر

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان
 
در روزهای پایانی تابستان امسال باوجود بحث داغ انتخاب فیلم نماینده‌ی ایران در اسکار گرمای دوچندانی را شاهد بودیم.

مهلت نهایی معرفی فیلم بلند منتخب به اسکار؛ سی ام شهریورماه سال جاری بود یعنی درست در ایام پر تب و تابِ اکران موفق فیلم های مختلف در سینما های کشور. این روزها شاهد فروش نسبتاً خوب فیلم‌ها هستیم و به همین دلیل انتخاب فیلم اصلح از میان یکی از فیلم‌های پرمخاطب حال حاضر، برای هیئت انتخاب و برای علاقه مندان این فیلم‌ها اهمیتی دوچندان داشت.

پس از گمانه‌زنی‌ها، تکذیب و تائیدها؛ امروز فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی به‌عنوان فیلم منتخب هیئت انتخاب اعلام شد تا یک بار دیگر اصغر فرهادی نماینده‌ی سینمای ایران در جشنواره‌ی اسکار لقب بگیرد. فرهادی پیش‌ازاین موفق به دریافت اولین جایزه‌ی اسکار خود و سینمای ایران با فیلم «جدایی نادر از سیمین» شده بود. 

فیلم‌هایی که مورد بررسی هیئت انتخاب قرار گرفتند ، به‌غیراز فیلم «ناهید» جزو فیلم‌های پر فروش این روزهای سینمای ایران هستند. این امر خود به تنهایی کافی بود که در کنار نظرات کارشناسی هیئت انتخاب و اهالی سینما؛ شاهد موج توجه طرفداران پر شمار هر یک از فیلم‌ها باشیم. این تب و تاب پس از انتخاب فیلم «فروشنده» همچنان به نوعی ادامه دارد و حالا شاهد انتقاد کارشناسان سینما و همچنین طرفداران دیگر فیلم‌ها؛ در کنار خرسندی من دان فیلم اصغر فرهادی خواهیم بود.

امیر اسفندیاری سخنگوی هیئت انتخاب فیلم منتخب ایران در اسکار در گفتگو با خبرنگار الف، در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه دلایل انتخاب فروشنده به‌عنوان فیلم منتخب در اسکار چیست، اظهار داشت: از میان هشتاد و دو فیلم که از نهم مهرماه ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۵ اکران شده است، به فهرست هشت فیلم نهایی رسیدیم که قطعا فیلم‌هایی انتخاب شدند که مورد اقبال عمومی و نقدهای خوبی در داخل و خارج مواجه بود.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر، مقررات اسکار را بازخوانی کردیم چرا که هر سال تغییرات کوچکی در این مقررات اتفاق می‌افتد که سعی شد با قوانین و مقررات اداره نظارت و ارزشیابی تک‌تک این هشت فیلم مورد بررسی قرار بگیرد که در نهایت هیئت انتخاب به ۵ فیلم رسید و دوباره این پنج فیلم مورد بررسی قرار گرفت.

اسفندیاری تاکید کرد: در مورد این فیلم‌ها بحث و بررسی بسیاری صورت گرفت؛ اینکه چه فیلمی می‌تواند واجد شرایط باشد و به‌غیراز نمایش داخلی و خارجی و اقبال عمومی از پخش‌کننده حرفه‌ای و بین‌المللی نیز برخورد دار باشد که با جمع‌بندی که صورت گرفت به فروشنده رسیدیم.

وی خاطرنشان کرد: هیئت انتخاب تصمیم گرفت که به فهرستی برسد که بیش از ۵ رای داشته باشد و در نهایت هم با اکثریت قوی به انتخاب فروشنده به‌عنوان فیلم منتخب ایران در اسکار رسیدیم.

بدین ترتیب باید منتظر رسیدن زمان رأی‌گیری از اعضای آکادمی برای انتخاب نامزدها باشیم که در شاخه‌های گوناگون این جوایز سینمایی از ۵ ژانویه آغاز می‌شود و تا ۱۳ ژانویه ادامه خواهد داشت و نامزدهای نهایی این رویداد سینمایی نیز روز ۲۴ ژانویه (۵ بهمن) اعلام خواهند شد. همچنین مراسم اعطای جوایز هشتاد و نهمین دوره جوایز سینمایی اسکار نیز ۲۶ فوریه ۲۰۱۷ (یکشنبه ۸ اسفندماه) در دال بی تئاتر لس‌آنجلس برگزار می‌شود.

مروری بر تاریخچه‌ی فیلم‌های ایرانی در اسکار
با معرفی فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی به اسکار، مروری بر تاریخچه این جایزه نشان می‌دهد که این کارگردان ایرانی پیش از این با فیلم «جدایی نادر از سیمین» برای اولین‌بار سینمای ایران را صاحب اسکار کرد و تاکنون فیلم‌های «گذشته» و «درباره الی» اصغر فرهادی نیز از سوی ایران به آکادمی اسکار معرفی شده است.

سال گذشته فیلم «محمد رسول‌الله» مجید مجیدی به اسکار معرفی شد و پیش از آن در سال‌های ۹۳،۹۲،۹۱ به ترتیب؛ «امروز» رضا میرکریمی، «گذشته» اصغر فرهادی و «یه حبه قند» رضا میرکریمی ( البته بنابر تصمیم جواد شمقدری اسکار تحریم شد و یه حبه قند به آکادمی معرفی نشد.)

سال قبل تر هم «جدایی نادر از سیمین» اصغر فرهادی معرفی شد که اسکار خارجی را برای اولین‌بار برای سینمای ایران کسب کرد.

اگر به تاریخچه‌ی حضور سینمای ایران در اسکار برگردیم، فیلم «بچه‌های آسمان» ساخته‌ی مجید مجیدی که در سال ۱۳۷۷ با عنوان نماینده‌ی ایران به اسکار معرفی شد، برای اولین‌بار در جمع نامزدهای بهترین اسکار غیر انگلیسی زبان در سال ۱۹۹۹ انتخاب شد.

سالها پیش برای نخستین بار وزارت فرهنگ و هنر وقت در سال ۱۳۵۶ فیلم «دایره‌ی مینا» ساخته‌ی داریوش مهرجویی را به اسکار معرفی کرد و پس از آن فیلم «باد صبا» ساخته‌ی آلبر لاموریس به عنوان نماینده‌ی ایران در سال ۵۷ راهی آکادمی اسکار شد.

سینمای ایران به مدت ۱۶ سال نماینده‌ای به اسکار معرفی نکرد تا سال ۱۳۷۳ که فیلم «زیر درختان زیتون» ساخته‌ی عباس کیارستمی معرفی شد و سپس در سال ۱۳۷۴ «بادکنک سفید» به کارگردانی جعفر پناهی، سال۷۵ فیلم معرفی نشد، ۷۶ «گبه» محسن مخملباف، ۷۷ «بچه‌های آسمان» مجید مجیدی (جزو نامزدها قرار گرفت)، ۷۸ «رنگ خدا»مجید مجیدی، ۷۹ «زمانی برای مستی اسبها» بهمن قبادی ، ۸۰ «باران» مجید مجیدی ، ۸۱ «من ترانه ۱۵ سال دارم» رسول صدرعاملی ،‌ ۸۲ «نفس عمیق» پرویز شهبازی‏، ۸۳ «لاک‌پشتها هم پرواز می‌کنند» بهمن قبادی و ۸۴ «خیلی دور خیلی نزدیک» رضا میرکریمی، ۸۵ «کافه ترانزیت» ، ۸۶ «میم مثل مادر» رسول ملاقلی‌پور و ۸۷ «آواز گنجشکها» مجید مجیدی،۸۸ «درباره الی» به کارگردانی اصغر فرهادی و سال ۸۹ «بدرود بغداد» مهدی نادری به عنوان نماینده سینمای ایران به اسکار معرفی شد.
  • درویش

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی