لاریبابایی!
انتخابات روز گذشته هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با رقابت نزدیک محمدرضا عارف و علی لاریجانی به ابقای دوباره لاریجانی در جایگاه ریاست مجلس انجامید.روزنامه جوان نوشت: انتخابات روز گذشته هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با رقابت نزدیک محمدرضا عارف و علی لاریجانی به ابقای دوباره لاریجانی در جایگاه ریاست مجلس انجامید. خانه ملت در آغاز سومین سال فعالیت دوره دهم، رئیس و هیئت رئیسه خود را شناخت. جلسه روز گذشته مجلس شورای اسلامی برای انتخاب رئیس و اعضای هیئت رئیسه اگرچه به نتیجه قابل پیشبینی رسید، اما این نکته را نشان داد که فضای حاکم بر مجلس نسبت به سالهای گذشته تا اندازهای تغییر کرده است.در دورههای گذشته علی لاریجانی پیروز انتخابات دیروز با اکثریتی قاطع بر کرسی صندلی ریاست مینشست، حتی در سال اول مجلس دهم به رغم تلاش فراوان فراکسیون امید فاصله رای علی لاریجانی و محمد رضا عارف بیش از ۵۰ رای بود، اما این بار لاریجانی با رقابتی نزدیک گوی سبقت را از عارف ربود. در این میان شاید اگر کنارهگیری حمید رضا حاجیبابایی و اعلام انصراف وی به نفع لاریجانی نبود عارف بر صندلی ریاست مینشست.
نتیجه غیرمنتظره
جلسه دیروز صحن علنی مجلس در حالی آغاز شد که از روز گذشته ورود اصحاب رسانه به کریدورهای داخلی مجلس به شدت محدود شده بود، حتی مهمانان رسمی نمایندگان که اجازه ورود به کمیسیونهای مجلس را داشتند، تنها اجازه تردد به دفتر نمایندگان را داشتند. شاید این محدودیت ناشی از لابیهای سنگین برای انتخاب هیئت رئیسه بود. از سوی دیگر عدم ائتلاف فراکسیونها برای ارائه گزینه مشترک و به میدان آمدن سه گزینه از هر سه فراکسیون برای ریاست مجلس عملاً کار پیش بینی را بسیار سخت کرده بود. از سوی دیگر برخی از اعضای فراکسیون ولایی در گفت و گوهای غیر رسمی خود با خبرنگاران اعلام کرده بودند به عارف رای خواهند داد. تمام شواهد حاکی از این بود که شاید این بار نتیجهای غیر منتظره در انتخاب رئیس مجلس رقم بخورد.
انصراف حاجیبابایی ورق را برگرداند
با آغاز رسمی جلسه و قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید و قرائت دستور کار مجلس، انتخاب هیئت رئیسه آغاز شد. علی لاریجانی نماینده مردم قم و رئیس مجالس هشتم، نهم و سالهای اول و دوم دوره دهم، محمدرضا عارف نماینده تهران و حمیدرضا حاجیبابایی نماینده همدان کاندیدای تصدی پست ریاست در هیئت رئیسه سال سوم مجلس دهم شدند.
پزشکیان و مطهری ابقا شدند
پس از انتخاب رئیس مجلس، نوبت به انتخاب نواب رئیس رسید که پزشکیان و مطهری از طرف فراکسیون امید و مصری و قوامی از طرف فراکسیونهای ولایی و مستقلین کاندیدای نایب رئیسی مجلس شدند. با شمارش آرا مسعود پزشکیان با ۱۵۷ رای و علی مطهری با ۱۴۳ رای به عنوان نواب اول و دوم هیئت رئیسه جدید مجلس دهم انتخاب شدند. عبدالرضا مصری ۱۳۴ رای و هادی قوامی ۸۱ رای به خود اختصاص دادند. همچنین برای انتخاب دبیران مجلس محمدعلی وکیلی، علی اصغر یوسفنژاد، عبدالکریم حسین زاده، سیده حمیده زرآبادی، علیرضا رحیمی، زهرا ساعی، امیر حسین قاضی زاده، احمد امیرآبادی، اکبر رنجبرزاده، محمد حسین فرهنگی، سید ناصر موسوی، علی ادیانی، رحیم زارع، غلام رضا کاتب، سکینه الماسی، محمد مهدی افتخاری، سید مهدی فرشادان، عبد الحمید خدری، هزارجریبی، صباغیان، جمالی و زهرا سعیدی نامزد شدند.
برای همین گفتم روی صندلی خود بمانید
با وجود این پس از پایان انتخابات همچنان برخی از نمایندگان به روند رایگیری ایراد داشتند. سیدمحمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینیشهر در مجلس شورای پس از پایان انتخابات هیئت رئیسه در تذکری آییننامهای اظهار داشت: طبق آییننامه و قانون اساسی نمایندگان باید خودشان رایشان را در صندوق بیندازند و ما حق نداریم به دیگری وکالت بدهیم که آرای ما را به صندوق بیندازد، بلکه نمایندگان باید خودشان با نظارت دبیران کارت خود را در گلدانها بیندازند.
- ۹۷/۰۳/۱۰