ریپورتر

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان

وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه به ادعاها درباره تلاش ایران برای پرتاب ماهواره به فضا واکنش نشان داد و بار دیگر ایران را به سرپیچی از قطعنامه شورای امنیت متهم کرد.رادیوی ملی آمریکا (ان‌پی‎آر) روز چهارشنبه با انتشار تصاویری ماهواره‌ای، مدعی شد که ایران یک پرتاب موشکی ناموفق دیگر برای ارسال ماهواره به فضا داشته است. مقامات رسمی کشورمان هنوز به این ادعای رسانه آمریکایی واکنشی نشان نداده‌اند.«رابرت پالادینو»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره این گزارش‌ها گفت: «گزارش‌ها در این باره را دیده‌ام و پرتاب این ماهواره موفقیت‌آمیز نبوده؛ درست است؟»

وی در ادامه گفت: «ما کماکان از حکومت ایران می‌خواهیم فوراً تمامی اقداماتی که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد مغایرت دارند، از جمله پرتاب ماهواره به فضا را متوقف کند.»

در همین حال و در پی ادعای رسانه‌های خارجی مبنی بر اینکه ایران یک آزمایش موشکی جدید انجام داده است، وزیر امور خارجه آمریکا در پیامی توییتری، این موضوع را دست‌آویز قرار داد و گفت که توافق هسته‌ای برای متوقف کردن برنامه موشکی ایران کارآمد نیست.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در صفحه توئیتر خود مدعی شد: تازه‌ترین آزمایش موشکی ایران باز هم ثابت می‌کند که توافق هسته‌ای ایران کاری در راستای متوقف کردن برنامه موشکی ایران انجام نمی‌‎دهد. ایران با توسعه توان خود در زمینه موشک‌های بالستیک در حال نادیده گرفتن قطعنامه شورای امنیت است. ما باید محدودیت‌های بین‌المللی سخت‌تری را برای متوقف کردن برنامه موشکی ایران بازگردانیم.

قطعنامه ۲۲۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۴ برای تأیید توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ به تصویب اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید. همراه با تصویب این قطعنامه، سایر قطعنامه‌های شورای امنیت که علیه ایران صادر شده بود لغو شد.

در همین حال بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از این درباره ادعای تناقض برنامه موشکی ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت گفته بود: برنامه موشکی ایران ماهیت دفاعی دارد و بر اساس نیازهای کشور طراحی می‌شود.

وی تاکید کرد: هیچ قطعنامه‌ای در شورای امنیت برنامه موشکی و یا آزمایش‌های موشکی ایران را ممنوع نکرده است.

همچنین محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، پیش از این درباره ادعای آمریکا مبنی بر تخطی ایران از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت گفته بود: آمریکا با خروج از برجام، به طور کامل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض کرده است؛ پس حق ندارد از این قطعنامه صحبت کند. آمریکا تلاش کرده برجام را از میان ببرد اما این توافق همچنان پابرجا است.

وی همچنین افزود: این قطعنامه (۲۲۳۱) ایران را از آزمایش موشک بازنمی‌دارد. قطعنامه تنها از موشک‌هایی یاد می‌کند که توانایی حمل کلاهک‌های هسته‌ای را داشته باشند. برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ تأیید می‌کنند که ایران به دنبال سلاح‌های هسته‌ای نیست؛ بنابراین ما هیچ‌گونه کلاهک هسته‌ای در اختیار نداریم که بخواهیم برایشان موشک بسازیم. این بدین معناست که موشک‌هایی که ما در حال آزمایش‌شان هستیم، هیچ دخلی به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ندارند.

قطعنامه ۲۲۳۱ و الزامات ایران

این قطعنامه با لحنی غیر الزام‌آور تنها از ایران خواسته، موشک‌هایی را که برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند، آزمایش نکند. ایران تصریح کرده که هیچ‌کدام از موشک‌هایش برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی نشده‌اند.

در حالی که در قطعنامه پیشین یعنی ۱۹۲۹ در مورد برنامه موشکی ایران عنوان شده بود که «شورای امنیت سازمان ملل تصمیم می‌گیرد که ایران نباید» فعالیت‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک داشته باشد، در قطعنامه ۲۲۳۱ این لحن تغییر کرده است. در این قطعنامه عنوان شده است که «شورای امنیت سازمان ملل از ایران می‌خواهد» که فعالیت مرتبط با موشک‌های بالستیک نداشته باشد.

نکته دوم در مورد قطعنامه اینکه در بخش مربوط به برنامه موشکی، از ایران خواسته شده از کار بر روی موشک‌هایی خودداری کند که «برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای» طراحی شده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده موشک‌های بالستیک ایران برای حمل کلاهک هسته‌ای ساخته نشده‌اند و ایران برنامه‌ای برای ساخت چنین موشک‌هایی ندارد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی