پسلرزههای توهین عجیب و دردسرآفرین یک امام جمعه به زنان
سخنان امام جمعه ساوه دردسرآفرین شده است.
به گزارش شرق، او در نماز جمعه هفته پیش ساوه به نکاتی اشاره کرد که به سرعت در فضای مجازی پیچید و موجی از اعتراض را برانگیخت. فایل صوتی او صدها هزار بار از جانب کاربران اینترنت شنیده شد و متن پیادهشده سخنانش در کانالهای تلگرامی و سایتهای خبری پیچید.
جمله حساسیتبرانگیزی که حجتالاسلام سیدابراهیم حسینی، امام جمعه ساوه بر زبان آورد، این بود « نماد شال سفید مانند نماد سبز و بنفش جریان فتنه و مانند پرچم روسپیگری بر در خانههای روسپیهای دوران جاهلیت است».
ساعاتی بعد عبدالله رمضانزاده، فعال سیاسی اصلاحطلب در توییتاش پرسشی را خطاب به حقوقدانان مطرح کرد؛ آیا امکان شکایت حقوقی زنان از گفتههای اخیر امام جمعه ساوه وجود دارد یا نه؟ پرسشی که حالا از جانب بهمن کشاورز، وکیل دادگستری پاسخ داده شده و او به جد تأکید دارد که امکان شکایت مهیا بوده و بندهای حقوقی مختلف این حق را برای زنان در نظر میگیرد.
سخنان امام جمعه مستحق حد قذف است
حجتالاسلام احمد مازنی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در کانال تلگرامیاش خطاب به امام جمعه نوشت «کسانی که از دستبند سبز و بنفش استفاده کردهاند حدود ٢٤ میلیون ایرانی هستند که به آقای روحانی رأی دادهاند. بسیاری از این افراد خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان و رزمندگان دفاع مقدس هستند. خطبههای نماز جمعه بخشی از نماز است.
در هر دو خطبه توصیه شده تا امام جمعه مردم را به تقوا دعوت کند. اما آیا حق دارد از تریبون نماز جمعه تبلیغات جناحی کند؟ مطالبی که با تصویر و صدای امام جمعه ساوه در فضای مجازی پخش شد را دیدم و شنیدم! امیدوارم انتساب این سخنان به ایشان صحت نداشته باشد، اما اگر صحت داشته باشد گوینده چنین سخنانی از نظر فقهی و قانون مجازات اسلامی مستحق حد قذف است».
او همچنین خطاب به حجتالاسلام حسینی تأکید کرده «شما اگر نگران پوشش زنان و دختران هستید میتوانید با رعایت اخلاق و ادب اسلامی و شرایط امربهمعروف و نهیازمنکر به وظیفه دینی خود قیام کنید. اگر نگران گرایشهای سیاسی انحرافی هستید میتوانید با ادب و نزاکت ابراز نگرانی کنید. اما شما براساس کدام حق شرعی، اخلاقی و قانونی خود را مجاز به تهمت بیعفتی نسبت به میلیونها ایرانی از تریبون مقدس نماز جمعه میدانید؟ شما از کدام غیرت سخن میگویید؟»
شأن جایگاه امام جمعه را نگه دارید
بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید نیز سخنان امام جمعه ساوه و استفاده برخی لفظهای نادرست را محکوم کرده و میگوید: «روا نیست به زنان ایرانی که اتفاقا مشارکت بینظیری در انتخابات اخیر از خود نشان دادهاند، به دلیل استفاده از دستبندی که جریان سیاسی خاصی را حمایت کرده به چنین لفظهایی منتسب کرد».
پروانه سلحشوری نیز منتقد سخنان اخیر امام جمعه ساوه است. او میگوید: «نمیدانم چرا مشارکت سیاسی زنان تا این اندازه برخی را نگران کرده؛ نگرانی به کنار، چرا توهین میکنند؟ چرا الفاظی را به کار میبرند که حتی بر زبان ما نمیچرخد؟ چرا به زنان کوشای ایرانی برچسبهایی میزنند که در خور لباس روحانیت نیست؟».
رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم همچنین معتقد است «جایگاه امامان جمعه به گونهای است که باید ادب و احترام و سخنان مقبول از تریبونهای رسمی بر زبان آورند و طوری شود که نسل جوان ما به مسائل اعتقادی و دینی متوجهتر شود. اینگونه عبارات و این خط مشیها نه تنها احترام نسل جوان را به این جایگاه ویژه دستخوش تغییر کرده که میتواند سوءتفاهمهای زیادی در میان زنان جامعه ما به وجود آورد».
تذکر شفاهی در نقد اهانت امام جمعه ساوه به زنان
طیبه سیاوشی، نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس نیز در حال تدوین متن تذکرش برای ارائه آن در صحن علنی امروز است و تأکید دارد که زنان ایرانی سزوار نیستند از تریبونهای نماز جمعه با چنین ادبیاتی مورد خطاب قرار بگیرند.
سخنان امام جمعه ساوه همچنین با واکنشهایی از سوی فعالان حوزه زنان مواجه شده است. مینو مرتاضیلنگرودی نیز در همین زمینه از ادبیات به کار گرفتهشده از سوی حجتالاسلام حسینی انتقاد کرده «ایشان باید بدانند در چه جایگاهی قرار گرفتهاند و حد و شأن جایگاه امام جمعه را نگه دارند. از مسئولان مرتبط و بهویژه مرکز امور زنان ریاستجمهوری و نمایندگان مجلس خواستاریم تا در این زمینه ورود کرده و اجازه ندهند چنین توهینهایی از تریبون نماز جمعه تکرار شود».
او همچنین تأکید دارد «گویا مشارکت سیاسی زنان و حضورشان پای صندوقهای رأی و رأی آنها به رقیب -حسن روحانی- موجب برافروختگی برخی شده است».
واکنش به سخنان حجتالاسلام حسینی کماکان ادامه دارد. فراکسیون زنان مجلس احتمالا در این موضوع تشکیل جلسه خواهد داد. پیشنهاد پروانه سلحشوری به امام جمعه ساوه این است که «تا دیر نشده از زنان عذرخواهی کرده و احترام و شأن جایگاه امام جمعه را حفظ کنند».
- ۹۶/۰۳/۱۶