چند نکته درباره حادثه تروریستی تهران/ ارتباط حملات امروز با تهدیدهای عادل الجبیر و بن سلمان
عملیات تروریستی امروز تهران در سطح منطقهای و بینالمللی نکات قابل تاملی را به همراه داشت.
به گزارش الف، ساعت 10:30 صبح امروز (چهارشنبه) دو تیم تروریستی به صورت همزمان در حاشیه مرقد امام راحل (ره) و ساختمان اداری مجلس شورای اسلامی اقدام به عملیات تروریستی کردند. تهاجم به حرم امام در همان ساعات اولیه توسط که از سوی دو نفر انجام گرفت با عملیات انتحاری اولی و کشته شدن نفر دوم به پایان رسید.
تیم تروریستی دوم متشکل از چهار نفر نیز همزمان با عملیات تیم اول سعی کرد وارد ساختمان اداری مجلس شورای اسلامی شود که پس از واکنش مأموران، یک نفر از آنان در انفجار انتحاری و سه نفر دیگر پس از تیراندازیهای کور و تلاش برای حضور در طبقات فوقانی ساختمان اداری مجلس شورای اسلامی، در درگیری با ماموران به هلاکت میرسند.
این حادثه بازتابهای زیادی در داخل و خارج از ایران داشت به طوریکه در شبکههای مجازی همچون بحث داغ شده و در صدر اخبار قرار گرفت.
در خصوص این عملیات تروریستی نکاتی قابل توجه و بررسی است که به آن پرداخته میشود:
* این حادثه از سوی مقامات سیاسی کشورهای مختلف از جمله عراق، ترکیه، روسیه، افغانستان، لبنان محکوم شده و همینطور مقاماتی مانند فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و آنتونیو تاجانی رئیس پارلمان اروپا محکوم شد اما از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا واکنشی را شاهد نبودیم که نشانگر کاربرد استاندارد دوگانه در رفتارهای سیاسی و در برخورد با کشورهاست. همینطور میتوان گفت که سفر ترامپ به منطقه و قرار داد سنگین نظامی با عربستان سعودی و چراغ سبز به این کشور برای تحت فشار قرار دادن قطر موجب تشدید التهاب در منطقه و روحیه گرفتن عناصر تروریست شده است.
*این در حالی است که «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان پیش از دو حمله تروریستی امروز در تهران، ایران را به حامی نخست تروریسم در جهان متهم کرده و مجازات آن در ارتباط با دخالت در مسائل کشورهای منطقه و نیز حمایت ازگروههای افراطی و تروریستی را خواستار شده بود.
وی که در پاریس سخن می گفت، مدعی شد ایران میزبان رهبران القاعده و سران سایر گروههای تروریستی است و تولید کننده شماره یک مواد منفجره ای است که عامل کشته شدن هزاران نفر بوده است و بیش از 90 در صد مواد منفجره را تولید و در اختیار گروههای ترویستی قرار داده است.
همچنین «محمد السلمی» رئیس مرکز مطالعات ایرانی خلیج فارس صبح چهارشنبه در اظهاراتی عجیب در توییتر مدعی شد: دوست دارم بخوابم و می ترسیم از اول مسائل را دنبال کنم، ما دوست داریم بخوابیم.
وی در یک توییت دیگر از اینکه داعش مسئولیت حمله امروز به تهران را بر عهده گرفت، ابراز تعجب کرد و گفت: اینکه داعش با این سرعت مسئولیت عملیات در ایران را برعهده می گیرد، نکته قابل توجهی است، این گروه معمولا پس از پایان عملیات و نه در جریان آن مسئولیت را برعهده می گیرد .
وی پیش از این سه سناریو را در ایران پیش بینی کرده بود، اول کشمکش داخلی که ورود مقادیر زیادی سلاح باعث گسترده تر شدن آن می شود، وقوع یک حادثه ساختگی و حمله داعش به ایران.
همچنین پس از دو حمله تروریستی صبح امروز، نویسندگان و سیاستمداران ایرانی اظهارات محمد بن سلمان جانشین ولیعهد سعودی مبنی بر انتقال نبرد به داخل ایران را یادآور شدند و عربستان را به دست داشتن در این حملات متهم کردند.این دسته از نویسندگان و سیاستمداران ایرانی با اشاره به دست داشتن عربستان در حملات صبح امروز تهران به اظهارات مسئولان سعودی و نیز ارتباط بسیاری از گروههای متهم احتمالی در ا ین حملات با عربستان استناد کردند.
ارتباط حملات امروز با تهدید بن سلمان علیه ایران
در همین ارتباط «هادی افقهی» دیپلمات سابق ایران حملات امروز را با اظهارات محمد بن سلمان مبنی بر تهدید به انتقال نبرد به داخل خاک ایران مرتبط دانست. وی در گفت وگو با المیادین اظهار داشت، تهدیدات بن سلمان روشن بود و نشان می دهد «این تروریسم کاملا از سوی عربستان سعودی تامین مالی می شود» زیرا این اظهارات از سوی یک منبع رسمی اعلام شد.
توطئه آمریکایی- صهیونیستی و سعودی علیه ایران و اروپا
به گفته افقهی آنچه اکنون جریان دارد « توطئه صهیونیستی- آمریکایی- سعودی نه فقط علیه ایران بلکه علیه پایتخت های اروپایی است که احتمالا از نظر امنیتی و لجستیکی از ایران قوی تر هستند.
همچنین «حسن هانی زاده» نویسنده و کارشناس مسائل سیاسی ایران، عربستان را به دست داشتن در حملات امروز تهران متهم کرد و یادآور شد، عربستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی برای اجرای این عملیات هماهنگی بعمل آوردند.
وی ادامه داد، عربستان و رژیم صهیونیستی و متحدانش بهای این تجاوز و دست داشتن در ایجاد بی ثباتی در منطقه را پرداخت خواهند کرد.
وی تصریح کرد، دو حمله امروز در تهران با بحران کنونی منطقه خلیج فارس که هدف از آن جدا کردن قطر از ایران است، ارتباط دارد.
- ۹۶/۰۳/۱۷